Published: 1/21/2019 9:50:18 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Double Bond Pharmaceutical International AB: DB Pharma genomför riktad nyemission på 1,3 miljoner kronor (uppdatering)

(Tillägg: andra stycket)

Läkemedelsbolaget DB Pharma har genomfört en riktad nyemission av 200 000 B-aktier till teckningskursen 6,64 kronor per aktie, vilket tillför bolaget 1,33 miljoner kronor före emissionskostnader som består av registreringskostnader för emissionen. Styrelsen utnyttjar därmed bemyndigandet från årsstämman att emittera aktier. Den riktade nyemissionen tecknas av Johan Paalberg. Det framgår av ett pressmeddelande.

Johan Paalberg är en befintlig aktieägare som äger cirka 400 000 B-aktier, vilket är mindre än 2 procent av bolaget.

Syftet med emissionen och skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att tillföra rörelsekapital, säkra finansieringen för den löpande verksamheten på ett fördelaktigt sätt och för att behålla högt tempo av utvecklingen av interna projekt Drugsson och Belopenem.

Styrelsens bedömning är att den riktade emissionen genomförts på fördelaktigare villkor, på kortare tid samt till en lägre kostnad än om erbjudandet riktat sig mot samtliga befintliga ägare.

Read more about Double Bond Pharmaceutical International AB