Published: 2/18/2019 8:12:02 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about OptiMobile AB: Optimobiles rörelsekapital tar slut i februari - siktar på att ta brygglån

Telekombolaget Optimobiles styrelse bedömer att nuvarande rörelsekapital endast är tillräckligt för att bedriva verksamheten fram till slutet av februari 2019. Planen är att därför snarast stärka rörelsekapitalet med ett brygglån fram till att bolagets operativa kassaflöde kan finansiera verksamheten.

Styrelsen uppskattar att ett positivt kassaflöde kommer att inträffa i slutat av andra kvartalet 2019.

Som tidigare kommunicerats har lanseringen av Polkomtel-gruppens tjänst, som bygger på Optimobiles produkt, försenats. Detta har resulterat i en försening av de intäkter och det operativa kassaflöde som denna affär prognostiserats inbringa.

Styrelsens bedömning är att bolaget har ett kapitalbehov på cirka 2,5 miljoner kronor fram till och med juni 2019. För att lösa detta kapitalbehov bedriver styrelsen sedan en tid tillbaka ett arbete att eftersöka en bryggfinansiering på cirka 3 miljoner kronor.

Med den planerade bryggfinansieringen beräknar styrelsen att bolaget har rörelsekapital fram till att det operativa kassaflödet är tillräckligt för att finansiera verksamheten.

"Styrelsen har för tillfället fullt fokus på finansieringsfrågan och gör bedömningen att det finns goda förutsättningar för att kapital ska kunna tillföras i enlighet med uppsatt tidplan. Detta då bolaget och styrelsen sedan en tid tillbaka har bedrivit ett antal parallella diskussioner med både finansiärer, investerare och ägare", heter det.

Read more about OptiMobile AB