Published: 2/25/2019 8:33:22 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Follicum AB: Follicum tilförs 14,8 miljoner kronor från utnyttjande av teckningsoptioner

Forskningsbolaget Follicums teckningsoptioner TO2 utnyttjades till 95,9 miljoner kronor för teckning av nya aktier, vilket innebär att bolaget tillförs 14,8 miljoner kronor före emissionskostnader om 0,5 miljoner kronor. Teckningsoptionerna gavs ut i samband med nyemissionen med företrädesrätt som bolaget genomförde sommaren 2018. Det framgår av ett pressmeddelande.

Follicum avser som tidigare meddelats att genomföra en riktad nyemission om 0,6 miljoner kronor motsvarande den del av teckningsoptionsprogrammet som inte nyttjades. Nyemissionen kommer att riktas till Mats Lundberg och Peter Jungbeck genom Mats Invest respektive Aleant tillsammans med Johan Moazed som tecknat avtal om garantiåtagande om upp till 2 miljoner kronor. Garanterna kommer att tilldelas 290 027 aktier motsvarande 4,1 procent av teckningsoptionsprogrammet.

Den riktade emissionen sker med stöd av bemyndigande från årsstämman till samma villkor som de aktuella teckningsoptionerna. Ersättning för garantiåtaganden utgår med 8 procent av garanterat belopp. Follicum emitterar 7,03 miljoner nya aktier.

Read more about Follicum AB