Published: 3/4/2019 4:26:24 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Raybased AB: Raybaseds nyemission tecknades till största delen av garanter

Teknikbolaget Raybased avslutade den 22 februari teckningstiden i bolagets nyemission med företrädesrätt för aktieägarna. Bolaget tillförs 19,6 miljoner kronor före emissionskostnader på 4 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nyemissionen tecknades till 23,0 procent med stöd av teckningsrätter och till 2,0 procent utan stöd av teckningsrätter. Nyemissionen var säkrat till 80 procent genom teckningsförbindelser och garantiåtaganden. Garanterna kommer enligt avtal att teckna 7,46 miljoner aktier, motsvarande 13,4 miljoner kronor. Bolaget emitterar 10,91 miljoner nya aktier och har därefter 24,56 miljoner aktier utestående.

"Emissionen tillför medel för vår tillväxt. Nu kan vi fortsätta att fokusera på vår expansion genom ökade marknadsaktiviteter och nya kunddrivna funktionaliteter. Glädjande nog kommer Raybased genom denna emission att tillföras nya större ägare i och med att flertalet garanter uttalat sig positivt till att vara långsiktiga ägare i Raybased", kommenterar vd Jonas Almquist.

Read more about Raybased AB