Published: 3/13/2019 2:05:53 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Scandion Oncology: Scandion Oncology holder snuden i kræftsporet trods nyopdagelse inden for antibiotika - interview

Scandion Oncology har ingen planer om at forske i mikrobiologi, efter selskabet tidligere på ugen annoncerede et nyt studie omkring antibiotikaresistens, der fik virksomhedens aktie til at stige over 20 procent. Det fortæller CEO Nils Brünner i et interview med Finwire.

"Det var jo en opdagelse, som vi har lavet helt ved siden af, hvad vi ellers laver. Men vi er et onkologifirma. Managementteamet er eksperter inden for cancerforskning og kræftbehandling. Vi skal ikke til at miste fokus, vi skal gå dén (kræftbehandling red.) vej," fortæller Nils Brünner.

Scandion Oncology har sammen med Københavns Universitet i et præklinisk studie opdaget, at flere af dets stoffer muligvis er i stand til at modvirke resistens mod antibiotika, hvilket blev annonceret mandag.

Forskningsvirksomheden præsenterede også resultatet derfra på gårsdagens Sedermeradagen, som blev afholdt i København. Nils Brünner fortalte fra scenen om opdagelserne, som det prækliniske studie fandt, men efter oplægget var det vigtigt for ham at slå fast, at Scandion ikke kommer til at gå længere ned af den mikrobiologiske sti.

"Det, vi nu diskuterer med vores bestyrelse er, hvad vi skal gøre nu, og der er jo forskellige muligheder, når man gør sådan en opdagelse. Det eneste, vi er sikre på, er, at Scandion Oncology ikke skal udvikle det fremadrettet og kommercialisere det. Det er meget vigtigt, vi gør klart, at vi ikke har nogen ambitioner om at blive et mikrobiologifirma på nogen måde," forklarede han efterfølgende.

Nils Brünner ville ikke oplyse om han hælder mere til én mulighed frem for en anden, hvad angår opdagelsen, men nævnte, at alt lige fra et partnerskab til et frasalg er med i overvejelserne. Men han håber at kunne få penge i kassen inden længe fra den nye opdagelse.

"Det skal gå hurtigt, når der er kog i gryden. Jeg håber, at vi laver en aftale, så vi får nogle penge ind i Scandion Oncology, som vi kan bruge på vores cancerudvikling," slutter Nils Brünner dog uden at give en konkret tidshorisont.

Read more about Scandion Oncology