Published: 3/22/2019 8:06:27 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Double Bond Pharmaceutical International AB: Double Bond Pharma genomför nyemission på 10,5 miljoner kronor

Läkemedelsbolaget Double Bond Pharma har beslutat att genomföra en nyemission med företrädesrätt för aktieägarna. Styrelsen utnyttjar därmed bemyndigandet från årsstämman att emittera aktier och teckningsoptioner. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget emitterar units, där 14 aktier ger rätt att teckna en unit till teckningskursen 6 kronor. En unit består av en B-aktie och en vederlagsfri teckningsoption. Teckningsoptionen har en lösenkurs på 8,50 kronor och en löptid på tretton månader.

Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 10,5 miljoner kronor före emissionskostnader. Vid fullt utnyttjade av teckningsoptionerna tillförs bolaget ytterligare 14,9 miljoner kronor före emissionskostnader. Sista dag för handel i aktien inklusive uniträtt är den 28 mars och aktien handlas exklusive uniträtt den 29 mars. Teckningstiden löper från 3 april till 26 april och handel med uniträtter sker den 3 april till 24 april.

"Jag är tacksam till samtliga investerare i DBP för deras förtroende till ledningen, produkter och bolagens affärsidéer. Under senaste året finansierades bolagets utveckling med framförallt riktade emissioner och nu vill vi rikta förmånliga villkor att investera i bolaget även för små investerare. Denna gång handlar det inte bara om att få teckna en aktie med ett rabatterat pris utan också att få en förmånlig vederlagsfri teckningsoption som ger en helt annan möjlighet att tillvarata bolagets framgång. Vi befintliga ägarna har olika finansiella förmågor att delta i den aktuella emissionen dock planerar jag att sälja majoriteten av mina teckningsrätter till en potentiell investerare", kommenterar vd Igor Lokot.

Read more about Double Bond Pharmaceutical International AB