Published: 3/25/2019 1:07:44 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about OptiFreeze AB: Optifreeze uppdaterar finansiella mål - går in i kommersialiseringsfas

Frysspecialisten Optifreeze uppdaterar bolagets finansiella målsättningar. Detta på grund av samarbetet med Syngenta som meddelades förra månaden, enligt ett pressmeddelande.

De nya målsättningarna är att omsättningstillväxten förväntas uppgå till minst 150 procent årligen i genomsnitt under de kommande fem åren och att bolaget förväntas nå en bruttomarginal, inklusive försäljning av maskinell utrustning samt royalties, på minst 65 procent inom fem år. Vidare förväntas bolaget vara kassaflödespositivt under 2020.

"Partnerskapet med Syngenta visar tydligt att vår innovativa teknologi attraherar intresse från ledande internationella företag inom blomsterindustrin. Denna positiva utveckling innebär att Optifreeze går in i en helt ny utvecklingsfas. Från att ha varit ett teknologiutvecklande företag går vi nu in i en kommersialiseringsfas, vilket återspeglas av de uppdaterade finansiella målsättningarna", uppger vd Eda Demir Westman.

De tidigare målen, som senast angavs i bolagets bokslutskommuniké för 2018, var att sälja och installera tio linjer till kunder inom Optiflower-segmentet under kommande tre år, att sälja och installera linjer inom övriga affärsområden under motsvarande period och att uppnå ett nollresultat under 2020.

Read more about OptiFreeze AB