Published: 4/11/2019 2:10:32 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about QBNK Holding AB: Börsplus ger ett neutralt råd för QBNK

Det lilla mjukvarubolaget QBNK, även kallat QBank, tillhandahåller digitala verktyg för att förbättra kommunikationen för företag och myndigheter. Marknaden växer och QBNK verkar ha en ganska bra position på marknaden. Men är det tillräcklig för att motivera ett köpråd? Den frågan ställer sig Börsplus i en analys på torsdagen.

Bolaget utvecklar och säljer molnbaserade produkter och tjänster som effektiviserar arbetet med marknadskommunikation för företag och myndigheter. Den webbaserade mediabanken inom så kallad DAM, Digital Asset Management, kan hantera, samla in, kategorisera och lagra bilder, filmer, dokument och annan digital information.

"QBank har en rad egenskaper som vi gillar. Bland annat de återkommande intäkterna och en gedigen kundlista. Men med ett relativt svagt 2018 i ryggen tycker vi bevisbördan ligger på QBank. Likviditeten i aktien är för övrigt rent av usel. Kan tillväxttakten återgå till den tidigare nivån om 25 procent så ser potentialen bra ut. Uppsidan i vårt huvudscenario är allt för klen med tanke på risken och vi landar i ett neutralt råd", skriver Börsplus i sin slutsats.

Analystjänsten ser i sitt huvudscenario på några års sikt en potential på 21 procent i aktien. Det optimistiska scenariot ger en avkastning på 97 procent och det pessimistiska scenariot ett kursfall på 38 procent.

Read more about QBNK Holding AB