Published: 4/12/2019 8:46:29 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Eurocine Vaccines AB: Eurocine Vaccines nyemission tecknades till drygt 90 procent

Vaccinbolaget Eurocine Vaccines avslutade den 8 april teckningstiden i bolagets nyemission med företrädesrätt för aktieägarna. Nyemissionen tecknades till 90,1 procent och bolaget tillförs 14,0 miljoner kronor före emissionskostnader på 3,8 miljoner kronor, vilket ger netto 10,2 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nyemissionen tecknades till 67,7 procent med stöd av teckningsrätter och till 22,4 procent utan stöd av teckningsrätter. Inga aktier tilldelas de parter som ingått garantiavtal med bolaget. Eurocine emitterar 127,43 miljoner aktier och har därefter 212,31 miljoner aktier utestående efter nyemissionen.

"Jag är mycket glad för att såväl befintliga som nya aktieägare valt att stödja Eurocine Vaccines nya strategi genom att teckna aktier. Bolaget har nu tillräckligt med kapital för att utvärdera vaccinkandidater och selektera en eller två av dem för fortsatt utveckling. Vi ser fram emot att löpande informera hur det fortsatta arbetet fortlöper", kommenterar vd Hans Arwidsson.

Read more about Eurocine Vaccines AB