Published: 5/7/2019 11:20:18 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Redsense Medical AB: Penser Access räknar fortsatt med att Redsense Medical når break even under 2020

Medicinteknikbolaget Redsense Medical nådde en omsättning på 2,0 miljoner kronor i första kvartalet. Det är en ökning på 68 procent mot samma kvartal i fjol och en ökning med 11 procent mot föregående kvartal. Det innebär att bolaget bröt den sekventiellt negativa försäljningsutvecklingen från fjärde kvartalet. Det skriver Penser Access i en uppdragsanalys daterad den 7 maj.

Redsense har levererat ett positivt nyhetsflöde under första kvartalet, bland annat ett antal patentgodkännande, både internationellt och nationellt. Analyshuset ser framför sig ett fortsatt positivt nyhetsflöde under 2019 från den befintliga verksamheten, men även potentiellt från det nya marknadsområdet inom sårvård, vilket kan vara ytterligare en uppsida för bolaget på sikt.

"Vi har justerat ned våra försäljningsprognoser efter rapporten för det första kvartalet, men räknar fortsatt med att Redsense Medical når break even under 2020, till följd av lägre kostnader än väntat i rapporten. Vinstprognosen för 2021 är i princip oförändrad", skriver Penser Access.

Bolagets marknadspenetration låg på 0,4 procent 2018. Analyshuset bedömer att en marknadspenetration på 1,2 procent år 2025 skulle kunna motivera en aktiekurs på 50 kronor samma år. En marknadspenetration på 5 procent skulle indikera en potential i aktien på över 200 kronor. "Därmed ser vi hög potential i aktien till hög risk", skriver Penser Access.

Read more about Redsense Medical AB