Published: 5/24/2019 11:39:34 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Beyond Frames Entertainment AB: Beyond Frames köper 55 procent av Vitei Sweden

Spelutvecklingsbolaget Beyond Frames förvärvar 55 procent av aktierna i Vitei Sweden. Betalning sker med 1,1 miljoner kronor kontant samt en riktad nyemission med 138 017 nyemitterade aktier i Beyond Frames med tillhörande lock-up-avtal i tre år. Aktierna emitteras till kursen 7,97 kronor per aktie, vilket motsvarar genomsnittspriset för bolagets aktie sedan noteringen på Spotlight den 6 december i fjol. Det framgår av ett pressmeddelande.

Vitei Sweden grundades av spelutvecklaren Giles Goddard, som ligger bakom Nintendo-spel som Starfox, Super Mario 64, 1080 Snowboarding och Steel Diver. Giles Goddard bor och verkar i Kyoto, Japan. Bakgrunden till Vitei Sweden är en avknoppning från Vitei Backroom i Japan. Vitei Sweden kommer att fortsätta drivas av Giles team med studio director Alex May, technical director Chris McLaughlin och art director Therése Pierrau. Vitei Sweden fokuserar helt på VR-spel.

"Vi är väldigt glada över att kunna ansluta Vitei Sweden till vår bolagsgrupp, det är en seger för BFE och vår strategi att vi fortsätter knyta till oss oerhört skickliga spelmakare. Jag tror att båda bolagen kommer att ha stor nytta av varandras kunskaper och detta förvärv kompletterar befintliga studios mycket fint. Nu när vi ser tecken på att det börja lossna ordentligt för VR ser jag verkligen fram mot resan tillsammans med Vitei Sweden", kommenterar Johan Larsson, vd för Beyond Frames.

Read more about Beyond Frames Entertainment AB