Published: 5/26/2020 8:34:29 AM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about Everysport Media Group AB: MINSKAT RESULTAT 1 KV, SER NEG PÅVERKAN 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Everysport Media, vars aktie handlas på Spotlight, redovisar ett nettoresultat på -0,4 miljoner kronor för det första kvartalet 2020 (1,4).

Nettoomsättningen sjönk till 20,8 miljoner kronor (23,6). Ebitda-resultatet kom in lägre än jämförbar period 2019: 0,8 miljoner kronor (2,3).

Som en konsekvens av coronapandemin har den globala ekonomin och de marknader där koncernens bolag är aktiva påverkats kraftigt, skriver bolaget i rapporten.

Effekten blev tydlig mot slutet av det första kvartalet där Everysport Media blev tvungna att lansera ett antal åtgärder för att anpassa sig till en värld utan sport, i syfte att motverka ett tydligt tapp av intäkter.

"I takt med att idrottsevenemang världen över ställts in har samtliga delar av vår verksamhet drabbats då det helt enkelt inte finns några matcher att bevaka. Ett undantag har funnits vilket är svenskt trav som har fortsatt att genomföras men med vissa restriktioner", skriver vd Hannes Andersson.

Kortsiktigt kommer bolaget att under det andra kvartalet se en nedgång i omsättning som också påverkar resultatet negativt.

"Vi kompenserar omsättningstappet med reducerade kostnadsnivåer, men bedömer ändå att koncernen under det andra kvartalet kommer att leverera ett ebitda-resultat i nivån 0 till -2,0 miljoner kronor", skriver vd.



                    
                

Read more about Everysport Media Group AB