Published: 6/5/2019 11:29:21 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about RhoVac AB: Rhovac får klartecken att starta fas IIb-studie i Danmark

Forskningsbolaget Rhovac har fått klartecken från danska läkemedelsverket att inleda en klinisk fas IIb-studie med läkemedelskandidaten RV001. Ett slutligt godkännande är villkorat av att etikkommittén också godkänner ansökan.

"Tack vare företrädesemissionen på cirka 180,9 miljoner kronor före emissionskostnader som vi genomför i juni, säkerställer vi att studien kan starta utan förseningar. Med emissionen, kommer vi ha finansiering för de kommande tre åren och kan då fokusera på en optimal klinisk utveckling samt på att finna bästa möjliga exitpartner, en partner som vi räknar med att ha i skarpt slutförhandlingsläge då fas IIb-studiens resultat är klara", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

I studien ska bolaget utvärdera behandlingen på prostatacancerpatienter som avslutat primär behandling och som visar stigande värden i markören PSA. Studien är randomiserad, placebokontrollerad och dubbelblindad och ska innefatta 150 patienter från sex olika länder.

Danmark är det första landet och ansökan om klinisk prövning kommer nu att lämnas in i övriga länder och enligt tidsplan förväntas alla patienter att vara rekryterade i tredje kvartalet 2020. Därefter förväntas rapportering av studiens primära mål till tredje kvartalet i år 2021.

Read more about RhoVac AB