Published: 6/14/2019 3:35:54 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about ProstaLund AB: Prostalund-vd:n inte nöjd att emissionen inte tecknades i större utsträckning (R)

(Rättar rubriken och förtydligar att vd:n inte är missnöjd med utfallet i emissionen)

Medicinteknikbolaget Prostalunds företrädesemission tecknades till 70 procent efter att garanter tagit motsvarande 7 procent av aktierna. Bolagets vd är inte helt nöjd med utfallet men menar att kapitalet kommer att räcka genom prioriteringar.

- Vi var medvetna om att konkurrensen om investerarna är tuff och att utbudet av emissioner är stort denna tid på året. Med det sagt är jag ändå inte nöjd över att emissionen inte tecknades i större utsträckning nu när vi ser en tydlig vändpunkt för oss som bolag i och med det ökade intresset för våra produkter, säger Prostalund vd Hans Östlund till Finwire.

Emissionen skulle ursprungligen ge Prostalund 25,7 miljoner kronor före emissionskostnader och skulle täcka kommande års rörelsekapitalunderskott till dess att positiva kassaflöden genereras.

Kommer ni att få pengarna att räcka eller behöver ni ta in mer pengar på annat sätt?

- Pengarna kommer att räcka! Vi kommer självklart att få se över de satsningar vi planerat göra och prioritera hårdare.

I samband med den senaste årsredovisningen flaggade revisorn om en väsentlig osäkerhetsfaktor kring bolagets fortsatta drift. Efter detta kapitaltillskott, känner ni er osäkra på den fortsatta driften eller har det lösts i och med de nya pengarna?

- Min uppfattning är att revisorns yttrande var mycket olyckligt och har dessutom feltolkats av några företrädare på marknaden, men ja - kapitaltillskottet löser detta.

Bolaget är på väg att byta lista till First North och har siktet inställt på halvårsskiftet i år. Hans Östlund ser inga indikationer på att bolaget inte lyckas hålla den tidsplanen.

Read more about ProstaLund AB