Published: 9/12/2019 8:31:09 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Josab Water Solutions AB: Josab vill etablera ett gemensamt bolag med kinesiska partners för Kina

Vattenreningsbolaget Josab Water Solutions har sedan i februari fört diskussioner, haft möten och förhandlingar med Beijing Win Fortune Technologies samt Global Green Development Capital China avseende en etablering på den kinesiska marknaden av Josabs
Auqalite-tekonologi. Det framgår av ett pressmeddelande.

Parterna har efter förhandlingar kommit fram till att man vill fördjupa samarbetet ytterligare, varför förhandlingarna har utvecklats till att man nu diskuterar att etablera ett gemensamt bolag för den kinesiska marknaden.

Josab har kunnandet och den tekniska kompetensen avseende teknologin och Aqualite och motparten har upparbetade marknads- och säljkanaler, samt kunnande och erfarenheten av den kinesiska vattenmarknaden.

Det tidigare tilltänkta exklusiva licensavtalet mellan Josab och de kinesiska parterna, ändras nu till att istället avse ett samägt kinesiskt bolag, som via ett licensavtal kommer erhålla den exklusiva rätten att tillverka, marknadsföra samt sälja vattenreningsanläggningar baserade på Aqualite-teknologin på den kinesiska marknaden.

"Den nya samarbetsformen kommer ha en god påverkan på vår framtida intjäningsförmåga då intäkterna nu inte enbart kommer vara kopplade till licens- och leveransavtalet gällande Aqualite, utan även till ett delägarskap i ett bolag med hela Kina som marknad", kommenterar Johan Gillgren, vd i Josab Water Solutions.

Diskussionerna kring de investeringar i Josab som tidigare kommunicerats som en del av transaktionen är oförändrade, likväl som exklusiviteten för motparten att genomföra de fortsatta förhandlingarna för den kinesiska marknaden.

"Även om vi är nöjda med förhandlingarna om ett fördjupat samarbete genom ett gemensamt bolag så kommer det att innebära en ökad komplexitet i genomförandet. Vi utreder för närvarande detta i samråd med våra framtida avtalspartners och rådgivare och beräknar att kunna återkomma med en uppdaterad tidplan inom kort . Avsikten är att kalla till en extra bolagsstämma när allt är klart för att få ägarnas godkännande av relevanta delar av transaktionen", skriver Josab.

Read more about Josab Water Solutions AB