Published: 9/13/2019 7:11:00 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about MedicPen AB: Medicpen genomför nyemission på 30 miljoner kronor

Medicinteknikbolaget Medicpen har beslutat att genomföra en nyemission med företrädesrätt för aktieägarna. Bolaget kommer vid fullteckning att tilföras 30 miljoner kronor före emissionskostnader som beräknas uppgå till 3,1 miljoner kronor plus 2,4 miljoner kronor för garantikostnader. Nyemissionen är säkrad till 80 procent genom teckningsförbindelser och emissionsgarantier. Nyemissionen ska godkännas på extra bolagsstämma den 1 oktober. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kapitaltillskottet ska användas för att möjliggör för bolaget att fortsätta utveckla och öka produktionen av Medimi Smart samt utöka fokus på marknadsföring och försäljning.

Villkoren i nyemissionen är 1:2, vilket innebär att två befintliga aktier ger rätt att teckna en ny aktie till teckningskursen 38 öre per aktie. Sista dag för handel i aktien inklusive teckningsrätt är den 2 oktober och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 3 oktober. Teckningstiden löper från 9 oktober till 25 oktober och handel med teckningsrätter sker den 9 oktober till 23 oktober.

"Efter att ha byggt en solid grund törs jag hävda att Medicpen har mycket goda förutsättningar att sälja Medimi Smart och vårt medicinhanteringssystem och därmed generera ett visst kassaflöde under 2020", kommenterar Medicpens vd Fredrik Westman.

Read more about MedicPen AB