Published: 9/13/2019 12:29:55 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Redsense Medical AB: Redsense Medical tar in 14,5 miljoner kronor i riktad nyemission och lån

Medicinteknikbolaget Redsense Medical genomför en riktad nyemission om 8,5 miljoner kronor. I samband med det tar bolaget även upp lån om 6 miljoner kronor till marknadsmässiga villkor.

"Med den försäljningsutveckling vi ser framåt så är vi nära break-even. Dock innebär en högre försäljning ett större behov av rörelsekapital, varför vi tog beslutet om att göra en riktad emission till ett fåtal strategiska investerare", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Bland de som tecknar sig för aktier finns bland annat Recapp Capital, Capmate, Oscar Duvik och Modelio Equity.

Teckningskursen i den riktade nyemissionen är satt baserat på en volymviktad genomsnittskurs under 20 handelsdagar och en rabatt om 12 procent. Utspädningseffekten för befintliga aktieägare blir strax över 8 procent och emissionskostnaderna väntas bli cirka 5 procent av beloppet som tas in.

"Försäljningen har verkligen tagit fart och fortsätter att öka i hög takt. Vi ser allt fler som är intresserade av vår lösning, framförallt inom hemsjukvården, en marknad som växer snabbt. Vi ser även att kliniker inom akutsjukvården inser att vår produkt är en värdefull försäkring mot blodförlust vid händelse av att patientens vennål åker ut", säger vd Patrik Byhmer i en kommentar.

Read more about Redsense Medical AB