Published: 10/4/2019 1:09:49 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about RhoVac AB: Rhovac är finansierat hela vägen till en exitaffär - vd

Forskningsbolaget Rhovacs nytillträdde vd Anders Månsson presenterade bolaget vid Sedermeradagen i Göteborg på fredagen. Rhovac utvecklar den immunterapeutiska läkemedelskandidaten RV001 för behandling av metastaserande cancer.

Rhovac har under sommaren slutfört sin stora nyemission som tillförde knappt 181 miljoner kronor före emissionskostnader. Garanterna fick teckna 58 procent av nyemissionen. Bolaget beviljades i augusti 2,5 miljoner euro i anslag från Horizon 2020.

"Bolaget är nu finansierat för att göra RV001 klart för fas III över tre år, hela vägen till en exitaffär", säger Anders Månsson.

Rhovac har fått klartecken från danska läkemedelsverket att inleda en klinisk fas IIb-studie med RV001 inom prostatacancer. Studien pågår i två år med en uppföljning på ett år.

"Det här är den sista studien som Rhovac ska göra", säger Anders Månsson. Studien ska omfatta 175 patienter med "biokemiskt återfall i cancer".

Anders Månsson beskriver att studien är helt avgörande med ett digitalt utfall. Vid ett lyckat studieresultat är han övertygad om att bolaget kan göra en bra exitaffär, men vid ett misslyckat studieresultat är bolaget närmast värdelöst.

Read more about RhoVac AB