Published: 10/4/2019 5:07:05 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Miris Holding AB: Miris försäljning av Miris HMA i USA fortsätter att växa

Mjölkanalysföretaget Miris rapporterar att försäljningen av Miris HMA i USA fortsätter att öka, framgår av ett pressmeddelande.

Efter att Miris mottagit godkännandet av USA:s livsmedels- och läkemedelsmyndighet (FDA) att tillåta marknadsföring och försäljning av sitt instrument Miris Human Milk Analyzer (HMA) förra året, har försäljningen av Miris analysinstrument och lösningar inom neonatalvård fortsatt att växa.

Under Q3 har bolaget sålt och installerat total sex instrument i USA, och försäljningen fortsätter att öka.
Under årets första halvår sålde och installerade Miris två analysinstrument till neonatalvårdsavdelningar i USA.

"Den ökande försäljningen i tredje kvartalet är precis i linje med våra förväntningar för försäljningsutvecklingen i USA. Detta bekräftar att vårt intensiva arbete med försäljnings- och marknadsaktiviteter ger resultat. Det är också oerhört glädjande att neonatalavdelingar i USA nu börjar arbetet att integrera indiviuell berikning av bröstmjölk för prematura barn i sina kliniker" säger Camilla Myhre Sandberg, vd för Miris, i en kommentar.

Som följd av Miris fokuserade arbete att etablera sig på den amerikanska marknaden har bolaget sett en signifikant ökning i antalet offertförfrågningar sen FDA godkännandet i december 2018, uppger bolaget vidare.

Read more about Miris Holding AB