Published: 10/16/2019 11:37:59 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about WntResearch AB: Labb som Wntresearch anlitat kritiseras för felhantering vid djurförsök

Ett tyskt kontraktslaboratorium, som forskningsbolaget Wntresearch anlitade mellan 2010-2017, kritiseras nu för felaktig hantering vid djurförsök. Wntresearch har tidigare anlitat labbet för studier i mus och hund och kommer att återkomma i ärendet så snart de samlat information, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Wntresearch anlitade labbet via ett forskningssamarbete med andra aktörer för att mäta halveringstid i mus för läkemedelskandidaten Foxy-5 samt toxstudie i hund och råtta vilket är ett myndighetskrav.

"Toxstudien i hund visade att Foxy-5 var väl tolererat. Wntresearchs utförda försök har inte rapporterats ge några större biverkningar. Detta ursäktar dock inte samarbetet och Wntresearch kommer att så snart information finns samlad, återkomma i ärendet", skriver bolaget.

Kontraktforskningsföretaget ska enligt bolaget ha varit certifierat för EU-reglerna good laboratory praxis, GLP, vilket är en myndighetscertifiering så att bolaget själv, i det här fallet Wntresearch inte gör en egen granskning.

Read more about WntResearch AB