Published: 11/4/2019 6:48:47 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about WntResearch AB: Wntresearch har uppnått patientrekryteringen för den första säkerhetsanalysen

Forskningsbolaget Wntresearch har inkluderat den tjugonde patienten i Neofox-studien. Det innebär att rekryteringsmålet för att genomföra den första säkerhetsanalysen har uppnåtts. Det framgår av ett pressmeddelande.

Wntresearchs fas 2-studie har nu inkluderat 20 patienter i studien och en första säkerhetsanalys kommer att genomföras på dessa patienter när de är färdigbehandlade, vilket enligt plan är senast i februari 2020. Bolaget ser nu en betydande ökning i patientrekryteringen efter de åtgärder som vidtagits på klinikerna, med sex nya patienter under oktober att jämföra med 14 patienter totalt under den föregående sexmånadersperioden.

Ansökan om att få inkludera ytterligare fyra nya kliniker i Spanien har beviljats. En av dessa kliniker är redan aktiverad, för övriga tre är kontrakt signerade eller är nära förestående. Ansökan om att starta ytterligare tre kliniker väntar på besked i närtid.

Wntresearch har även tagit beslut om att stänga två kliniker som inte levt upp till förväntningar och utvecklingen hos övriga klinker följs i syfte att koncentrera aktiviteter till klinker som är produktiva. Bolaget har beslutat att avbryta planeringen för att starta studien i Nederländerna, där endast en klinik kan aktiveras i närtid.

Read more about WntResearch AB