Published: 3/2/2020 8:25:56 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Beowulf Mining PLC: Beowulf Mining rapporterar vinst i fjärde kvartalet med stöd av förvärvsvinst

Prospekteringsbolaget Beowulf Mining redovisar som väntat ingen omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar en vändning till vinst med stöd av en förvärvsvinst.

Rörelseresultatet, resultatet före och efter skatt blev 0,3 miljoner pund (-0,5). Här ingår en förvärvsvinst på 0,5 miljoner pund (noll).

Resultat per aktie hamnade på 0,07 brittiska pund (-0,09), vilket innebär en minskning med 22,2 procent mot föregående år.

”Vardar har varit en tydlig höjdpunkt under perioden och ett spännande tillskott till Beowulf. Fennoscandian cementerar sin position i Finlands nya batterisektor. När det gäller Kallar har vi varit stadiga kring vårt engagemang för projektet sedan vi först beviljades en prospekteringslicens 2006”, säger vd Kurt Budge i rapporten.

Han säger att Kallak fortsätter att vara den grundtillgången för företaget och att man inte vill men tänker om man så måste fortsätta kämpa legalt om att få igång verksamheten.

”Vi har slutfört grundarbetet med våra juridiska rådgivare, som hanterar vårt fall för tilldelning av koncessionen och ser över våra juridiska alternativ skulle den svenska regeringen fortsätta att hålla fast vid ett beslut”, säger Kurd Budge.


Beowulf Mining, MGBP Q4-2019 Q4-2018 Förändring
Nettoomsättning 0 0
Rörelseresultat 0,3 -0,5
Resultat före skatt 0,3 -0,5
Nettoresultat 0,3 -0,5
Resultat per aktie, GBP 0,07 0,09 -22,2%

Read more about Beowulf Mining PLC