Published: 3/23/2020 9:51:09 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about QuickCool AB: Quickcool är besviken över Spotlights beslut att avnotera aktien

Medicinteknikbolaget Quickcool är besviken över Spotlights beslut att avnotera bolagets aktie med sista handelsdag den 17 april. Det framgår av ett pressmeddelande.

Quickcool ingick den 12 februari en avsiktsförklaring med kanadensiska e-sportbolaget Gamecubed om ett omvänt förvärv, innebärande en överföring av 100 procent av Gamecubed till Quickcool i utbyte mot nyemitterade aktier i Quickcool.

Gamecube har i sin tur ingår ett bindande "sales and purchase agreement" att förvärva samtliga aktier i No Tidehunder.

Tidsplanen för den föreslagna transaktionen har försenats av den oväntade globala ekonomiska krisen till följd av coronaviruset covid-19. Slutförandet av transaktionen är föremål för ett antal villkor, inklusive godkännande av aktieägarna och handelsplatsen.

Spotlights huvudsakliga skäl till avnoteirngen är att Quickcool inte uppfyller noteringskraven och bolaget har inte kunnat presentera hur noteringskraven kommer att uppfyllas inom rimlig tid. Eftersom Quickcool handlas på Spotlight med villkoret att genomgå en omlistning har Spotlight kommit fram till att Quickcools aktier ska avnoteras från Spotlight.

"Styrelsen för QuickCool är besviken över Spotlights beslut och dess ovilja att ge mer tid mitt i en global ekonomisk kris till följd av covid-19, vilket skapar osäkerhet på marknaden av en omfattning som inte upplevts på generationer. Styrelsen för Quickcool kommer att utvärdera andra möjligheter att upprätthålla handel med Quickcools aktier, inklusive möjligheten att begära att beslutet återkallas av Spotlight", skriver Quickcool.

Read more about QuickCool AB