Published: 5/26/2020 7:30:11 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Nanologica AB: Nanologica genomför riktad nyemission på 57 miljoner kronor, Swedbank Robur Medica ny storägare

Life science-bolaget Nanologica har genomfört en riktad nyemission av 5,54 miljoner aktier, motsvarande 57,1 miljoner kronor som tecknades av institutionella och kvalificerade privata investerare. Den riktade nyemissionen blev övertecknad. Swedbank Robur Medica tecknar aktier för 25,8 miljoner kronor och blir därmed en ny större ägare med 9,0 procent av aktierna i Nanologica. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Emissionen tillför kapital som gör att vi kan accelerera våra tillväxtsatsningar inom flera områden, i syftet att etablera Nanologica som en betydande och lönsam aktör inom kromatografi och drug development. Genom emissionen säkrar vi kapital från investerare av hög kvalitet och vi ser mycket positivt på att få in en så stark och kunnig ägare som Swedbank Robur Medica. Att Nanologica får fler institutionella ägare är positivt då vi tror att detta långsiktigt skapar en stabilitet och ett ökat mervärde för samtliga aktieägare, säger vd Andreas Bhagwani.

Styrelsen utnyttjar därmed bemyndigandet från årstämman i maj i fjol att emittera aktier. Bolaget tillförs 57,1 miljoner kronor före emissionskostnader på 2,0 miljoner kronor. Teckningskursen fastställdes till 10,30 kronor per aktie, vilket motsvarar en rabatt på 8,8 proent jämfört med aktiens stängningskurs den 25 maj. Emissionskursen är i linje med den volymviktade genomsnittskursen under de tio senaste handelsdagarna.

Swedbank Robur Medica tecknar 2,5 miljoner aktier motsvarande 25,75 miljoner kronor i emissionen. Resterande 3 miljoner aktier har tecknats av ett antal kvalificerade privata och institutionella investerare, däribland Nordic Cross. Bolaget emitterar 5,54 miljoner nya aktier och har därfter 27,70 miljoner aktier utestående.

Nanologica avser att använda emissionslikviden till att accelerera utvecklingen av tillväxtdrivande projekt inom bolagets båda affärsområden, bland annat genom att förstärka organisationen. Delar av likviden avses användas för allmänna bolagsändamål. Syftet med emissionen och skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att bygga en stark och långsiktig ägarbas samt att säkerställa finansiering på ett effektivt sätt.

Read more about Nanologica AB