Published: 6/22/2020 8:39:34 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about WntResearch AB: Wntresearch får klartecken att återstarta Neofox-studien i Ungern

Forskningsbolaget Wntresearch får klartecken att återstarta Neofox-studien i Ungern. Hälsomyndigheterna i Ungern bedömer nu att covid-19 pandemin är under kontroll och därigenom kan normal verksamhet återupptas på de ungerska sjukhusen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Wntresearch har i samråd med Cato/SMS och Optimapharm beslutat att att återstarta NeoFox i Ungern. Bedömningen är att den spanska delen av Neofox-studien återupptas i september, beroende på de stora påfrestningar som den spanska sjukvården drabbats av under den mest intensiva covid-19 perioden, samt erfarenheten av den låga rekryteringen av patienter i augusti under fjolåret.

En första utvärdering av den befintlig patientgruppen har genomförts med avseende på risk för återfall, det vill säga de patienter som faller inom ramen för de inklusionskriterier som Wntresearch satt upp avseende stadium av primärtumör. 44 patienter har inkluderats i studien, varav tre på felaktiga grunder, och två patienter har avbrutit studien.

Av de kvarvarande 39 utvärderingsbara patienterna saknas komplett information för två patienter, då insamling av data försvårats av generellt besöksförbud och en hård arbetsbelastning på klinikerna på grund av covid-19. Den statistiska beräkningen bygger på att träffsäkerheten i den preliminära diagnosen är 70 procent. Med de åtgärder som vidtogs tidigt under studien är träffsäkerheten nu 68 procent, och ser ut att vara ökande.

Baserat på tidigare vetenskapligt publicerad information om WNT5A-uttryck i denna patientgrupp beräknas nu åtta patienter i vardera gruppen vara utvärdringsbara enligt de kriterier som satts upp för studien.

I samband med bolagets aktiviteter som nu helt fokuseras på Neofox-studiens genomförande har Tommy Andersson valt att minska på sin tjänst och kommer att fokusera på de vetenskapliga aspekterna i studien och blir vetenskaplig rådgivare.

Read more about WntResearch AB