Published: 11/27/2020 9:17:36 AM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about Miris Holding AB: COVID-19 BAKOM LÄGRE OMSÄTTNING 3 KV, FÖRLUSTEN MINSKADE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Spotlightlistade Miris, som utvecklar produkter för analys av bröstmjölk för neonatal hälsa, redovisar en nettoomsättning på 2,2 miljoner kronor (3,8) under det tredje kvartalet 2020.

Resultatet efter skatt uppgick till -3,0 miljoner kronor (-4,2).

"Efter de första nio månaderna under året kan vi konstatera att covid-19 fortfarande har och kommer ha en påverkan på sjukvården och Miris ett tag framöver. Precis som under årets första kvartal har vi under tredje kvartalet märkt en negativ effekt på Miris försäljning allt eftersom antalet corona-fall ökat globalt", skriver vd Camilla Myhre Sandberg i rapporten.

Vidare uppger hon att projekt som under det andra kvartalet tillfälligt stoppades har gradvis startats igen under perioden, då de anses kritiska för verksamheten. Övriga åtgärder för att begränsa kostnaderna fortsätter under den pågående pandemin.

"Än en gång vill jag påminna om att den lägre försäljningen under perioden på grund av covid-19 inte betyder att vi tappar de förväntade ordrarna. Det vi ser är istället att begränsningar i resurser under pandemin ger en fördröjning i nyinvesteringar hos NICU:s. Vi ser fortfarande ett stort inflöde av offertförfrågningar som bearbetas kontinuerligt. Så snart världen och sjukhuspersonalen kan återgå till en mer normal vardag förväntar vi att dessa projekt startas, precis som vi kunde se mellan första och andra kvartalet i år när covid-19-situationen tillfälligt förbättrades", skriver Camilla Myhre Sandberg.



                    
                

Read more about Miris Holding AB