Published: 11/30/2020 12:12:57 PM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about Beowulf Mining PLC: AKTIEN KLÄTTRAR PÅ HOPP OM REGERINGSBESKED (NY)

(lägger till: Från fjärde stycket samt uppdaterar aktiekursutveckling)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gruvprospekteringsbolaget Beowulf Mining, som i sju år väntat på att få en bearbetningskoncession för gruvbrytning i Kallak i Norrbotten, stiger kraftigt vid lunchtid på måndagen.

Uppgången kommer efter att Dagens Industri rapporterat att det pågår regeringsförhandlingar om bolagets ansökan för järnmalmsprojektet.

Strax efter 12-tiden var det Spotlight-listade bolaget upp drygt 43 procent under någorlunda svängig handel.

I helgen rapporterade Dagens Industri att konstitutionsutskottet, KU, riktat kritik mot näringsminister Ibrahim Baylan för hanteringen av fallet Beowulf Mining och gruvprojektet Kallak.

Enligt KU ska Beowulf Minings ansökan om bearbetningskoncession för Kallak i tre års tid ha legat på regeringens bord utan att några "synbara handläggningsåtgärder" har genomförts, rapporterar tidningen.

Att förhandlingar nu pågår i regeringen mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet för ett beslut i frågan gör att gruvprospekteringsbolagets nytillträdde ordförande, Sven Otto Littorin, är hoppfull om att ett besked ska komma i närtid.

Han räknar samtidigt med att ärenden kommer att avhandlas korrekt efter kritiken från KU, rapporterar Dagens Industri vidare.



                    
                

Read more about Beowulf Mining PLC