Published: 12/11/2020 3:53:37 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Industrial Solar Holding Europe AB: Analysguiden justerar ned motiverat värde för Industrial Solar

Analysguiden har justerat ned sina prognoser för Industrial Solar för de kommande åren, då man räknar med ett lägre resultat. Det skriver Analysguiden i en uppdragsanalys med titeln "Potential kvarstår trots kortsiktiga utmaningar".

De lägre prognoserna gör också att man justerar sitt motiverade värde till 5,2-7,3 kronor. Det motiverade värdet bygger på en DCF-värdering med 15 procents diskonteringsränta. Det tidigare motiverade värdet, från en analys den 10 september, var 7,50-10 kronor.

"Relativa jämförelser mot sektorn och industrin som helhet visar att en värdering i detta intervall är rimlig. 2021 har potential att bli ett spännande år för Industrial Solar och vi ser framför allt fram emot en accelererande kommersialiseringsprocess", skriver analyshuset i en kommentar.

I övrigt bedömer man att företaget har påverkats negativt av coronapandemin.

"Den stora nyheten under 2020 har varit förvärvet av SolarSpring vilket innebär Industrial Solar kraftigt expanderar sina produktportfölj. SolarSprings förväntade försäljning på cirka 5 miljoner kronor per år har sannolikt hämmats kraftigt av Covid-19-pandemin. Således har de verkliga effekterna av den nya produktportföljen sannolikt försenats och vi förväntar oss att se en ökande försäljning under nästa år som i takt med att pandemin mattas av", skriver analystjänsten.

Read more about Industrial Solar Holding Europe AB