Published: 2/26/2021 7:10:14 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Eurocine Vaccines AB: Eurocine Vaccines når immunologisk effekt med klamydiavaccin i preklinisk studie

Vaccinbolaget Eurocine Vaccines har nått en god immunologisk effekt i en preklinisk djurstudie med sin klamydiavaccinkandidat. Studien bekräftar att en anpassad variant av vaccinet, utformad för att möta de regulatoriska kraven på en färdig produkt, är mycket immunogen, enligt ett pressmeddelande.

"Den goda immunologiska effekten av det testade vaccinet överträffar med god marginal det som i tidigare studier med vårt vaccin gett skydd i prekliniska modeller", kommenterar bolaget.

Studien visar att klamydiavaccinkandidaten, efter anpassningen, är fortsatt mycket immunogen och fokuserar immunresponsen till relevanta delar av klamydiabakterien. De antikroppar som vaccinet ger upphov till binder till samma delar av klamydiabakteriens yta som skyddande antikroppar.

"Två olika doser har utvärderats, vilka båda påvisade god immunogenicitet. Denna studie lägger därmed grunden för fortsatta prekliniska studier med syfte att bestämma rätt doser i våra planerade kliniska studier", skriver bolaget vidare.

Read more about Eurocine Vaccines AB