Published: 8/30/2021 9:06:24 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about WntResearch AB: Wntresearchs tillförordnade vd avgår efter årsskiftet pga nytt uppdrag

Forskningsbolaget Wntresearchs tillförordnade vd Anders Rabbe har meddelat styrelsen att han kommer att avsluta sitt uppdrag senast den 15 februari nästa år.

Rabbe har varit tillförordnad vd sedan i oktober 2020.

"Vi är mycket nöjda med det arbete Anders utfört under en utmanande tid för bolaget, och ser nu möjligheter i att rekrytera en vd-profil anpassad till det behov bolaget har när vi går in i en ny fas. Under tiden fram till den 15 februari kommer Anders att fortsätta fokusera på patientrekryteringen i NeoFox-studien och stärka den kliniska utvecklingsplanen för Foxy-5 för att kunna lämna över ett attraktivt bolag till den VD-profil styrelsen nu söker för att initiera samarbeten alternativt utlicensiering av Foxy-5", säger Wntresearchs styrelseordförande Gudrun Anstrèn i en kommentar.

Rabbe motiverar beslutet med att han fått ett annat vd-uppdrag.

"Det har varit mycket spännande och utmanande att driva Wntresearch under det gångna året där jag kunnat bidra mycket genom mina tidigare erfarenheter, och jag ser mycket goda förutsättningar för en fortsatt positiv utveckling av Foxy-5 mot ett marknadsgodkännande. Jag lämnar WntResearch på grund av att jag har fått ett annat vd-uppdrag med en ny typ av utmaning som jag beslutat mig för att anta", säger Anders Rabbe.

Read more about WntResearch AB