Published: 9/8/2021 10:57:55 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about SealWacs AB: Rapporterad handel i Sealwacs aktie är kopplade till omvänt förvärv

Sensortillverkaren Sealwacs består nu av ett moderbolag och de två norska dotterbolagen Maxsnus och We Care efter genomfört omvända förvärv av de norska bolagen.

"När nu de norska aktieägare som valts in i Sealwacs styrelse successivt erhåller aktier i bolaget, som betalning för aktierna i We Care respektive Maxsnus registreras detta som insynsköp av aktier. Det är viktigt att påpeka att det endast rör sig om ett rent byte av aktier som en följd av förvärven", skriver Sealwacs i ett förtydligande pressmeddelande till de insynsaffärer som rapporterats till Finansinspektionen.

Det har inte gjorts några övriga insynstransaktioner i Sealwacs aktie. Det är effekten av det omvända förvärvet av norska Maxsnus och därefter förvärvet av norska We Care, som inneburit att de nya styrelseledamöterna erhållit aktier i Sealwacs i utbyte mot deras gamla aktier i respektive bolag, vilka nu är dotterbolag i den nya koncernen.

"De norska styrelseledamöterna i Sealwacs är informerade om att de inte bör handla alls med bolagets aktier, innan bolaget har tagit sig igenom den pågående omnoteringsprocessen hos Spotlight", avslutar Sealwacs.

Read more about SealWacs AB