Published: 9/8/2021 11:01:44 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Wicket Gaming AB: Wicket Gaming har en jättestor bruttolista med förvärvskandidater - vd

Spelutvecklingsbolaget Wicket Gaming har en lång bruttolista med förvärvskandidater som man arbetar med. Det säger företagets vd Eric De Basso i samband med en presentation hos Aktiespararna.

Wicket Gaming-chefen upprepade även att bolaget siktar på en lansering av Cricket Manager under det fjärde kvartalet. Något exakt datum vill han inte kommunicera. Världsmästerskapet pågår i Förenade Arabemiraten och Oman i höst från den 17 oktober till den 14 november. Målsättningen är att nå 10 miljoner nedladdningar inom tolv månader efter en global lansering. Detta skall ske genom performance marketing, influencer marketing, affiliate marketing och genom ambassadörer.

Wicket Gaming siktar på att expandera inom tre segment - Games, iGaming, Media.

- Vi håller på i dagsläget och utvärderar olika förvärvskandidater, säger Eric De Basso.
- Förvärvsstrategin jobbar vi stenhårt med, fortsätter han.

Wicket Gaming-chefen förtydligar med att det är främst inom iGaming och Media där man tittar på förvärv. Under kommande sex till tolv månaderna siktar företaget på 1-2 förvärv. Han ser förvärv som passar företagets kostym storleksmässigt, uppger Eric De Basso.

- De är mindre men absolut inte små, fortsätter han.

Wicket Gaming kommer också att namnge ytterligare ett spel framöver. Det spelet kommer att företaget att ta fram själva. De Basso tror på ytterligare ett managementspel, men kommenterade inte vad det är för typ som bolaget siktar på att utveckla.

Read more about Wicket Gaming AB