Published: 9/13/2021 9:07:23 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Blick Global Group AB: Blick Global förvärvar och satsar på iGaming som nytt affärsområde - genomför nyemission

Adtech-bolaget Blick Global förvärvar spelstudion Oregon Main Interactive, OM, ett bolag som fokuserar på spelslottar och skrapspel online.

Den initiala köpeskillingen är 5 miljoner kronor varav 2 miljoner kronor betalas kontant och resterande genom nya aktier. Det finns även en tilläggsköpeskilling om 22,5 miljoner kronor de kommande 12-24 månaderna fördelat över två trancher vilken hänger samman med "omsättning, leverans av spel till avtalspartners och övriga färdigutvecklade spel på den egna spelplattformen".

Blick Global uppger att förvärvet är ett led i bolagets satsning på iGaming.

"I och med förvärvet av OM så startar Blick ett nytt affärsområde, Spelutveckling. Jag är otroligt nöjd och glad över att kunna presentera denna affär och mina förväntningar på samarbetet är stora. Det är imponerande att OMI har mäktat med att etablera ett fullt finansierat avtal med en global aktör gällande distribution och spelproduktion. Från ett Blick-perspektiv är tidpunkten och villkoren för förvärvet optimalt med låg risk och stor uppsida. En väsentlig anledning till att vi verkligen har jobbat stenhårt för att få det här förvärvet i hamn är att vi tror extremt mycket på teamet bakom OMI. De checkar av alla boxar gällande hur vi ser på entreprenörerna i bolagen som vi vill förvärva", säger Erik Ahlberg, vd Blick Global, i en kommentar.

Försäljningsintäkterna var 0 för OMI under det första halvåret. Ebitda-resultatet var negativt. Samtidigt har företaget ingått flera viktiga avtal. OMI har ingått ett flertal distributionsavtal med såväl speloperatörer samt så kallade aggregatorer och större distributionsplattformar som i sin tur levererar spel till ett stort antal speloperatörer via sina plattformar. Nyligen ingick exempelvis ett utvecklings- och distributionsavtal med en global och välrenommerad amerikansk partner som kommer att möjliggöra lansering av kommande spel på flera marknader som Blick Global bedömer som intressanta.

Blick Global genomför också en nyemission om 20,5 miljoner kronor före emissionskostnader. Emissionen är helt säkerställd. Teckningskursen är satt till 0,19 kronor per aktie. Avstämningsdag är den 20 september. En aktie ger en teckningsrätt. Tre teckningsrätter ger rätt att teckna två nya aktier till kursen 0,19 kronor per aktie. Teckningsperioden i nyemissionen löper mellan den 22 september och den 6 oktober.

"Vi är extremt nöjda med att kunna förvärva en spelstudio med teknik och spellogik i framkant som befinner sig ett tidigt stadie men som redan har slutit ett avtal med en global nordamerikansk aktör inom iGaming. Produktions- och distributionsavtalet innebär att det nya affärsområdet blir självfinansierade under utveckling av fyra nya spelslottar. Förvärvet är ett fantastiskt steg för oss i att flytta fram våra positioner inom iGaming både mot befintliga kunder och nya samarbetspartners i den nordamerikanska marknaden", uppger Ahlberg.

Augment Partners är finansiell rådgivare.

Read more about Blick Global Group AB