Published: 9/22/2021 8:58:58 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Follicum AB: Coegin Pharma och Follicum vill gå samman

Coegin Pharma och Follicum avser att gå samman där den senare absorberas i Coegin Pharma. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det handlar om en aktiefusion där aktieägarna i Follicum kommer att erhålla en aktie i Coegin Pharma för varje innehavd aktie i Follicum. Aktieägare som representerar cirka 28,57 procent av aktierna och rösterna i Follicum har åtagit sig att rösta för fusionen, som i övrigt måste godkännas vid en extra bolagsstämma i Follicum.

Andelen aktieägare i Coegin Pharma som hittills backar upp affären motsvarar cirka 13,86 procent av aktierna och rösterna i bolaget.

Fusionen aviseras efter att Follicum tidigare släppt svaga studiesiffror för sin kandidat inom håravfall och pausat sina projekt.

Det kombinerade bolaget beskrivs komma att skapa mervärde genom synergier. Coegin Pharma kommer bidra med ”ledningskompetens, kompetens inom business development och skapa bättre förutsättningar och fokus för de projekt inom diabeteskomplikationer som i nuläget finns i Follicum”, heter det.

Vidare förväntas synergier i form av minskade overhead- och noteringskostnader samtidigt som båda bolagen är baserade i Lund.

Read more about Follicum AB