Published: 9/24/2021 3:26:47 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Gigger Group AB (publ): Gigger Groups nya avtal är ingått med företag närstående vd, verksamheten behöver inte tillstånd - Claes Persson

Gigger tillhörde fredagens stora vinnare på Spotlight Stock Market. Aktien är i skrivande stund upp med 13,8 procent efter att man meddelat att egenanställda, giggare, kommer att kunna ansluta sig till en giggeranpassad bank inför företagets lansering i Storbritannien, vilket Finwire uppmärksammat i morse.

Avtalet är ett så kallat intentionsavtal och det är tecknat med Gee Finance. Avtalet är en del i företagets satsning på en lansering i Storbritannien.

Gee Finance i sin tur är ett fintech-bolag som har kopplingar till Giggers tillförordnade vd och storägare Claes Persson. På en fråga om varför inte kopplingen togs upp i pressmeddelandet svarar Gigger-chefen följande.

“Vi tyckte inte riktigt det var relevant. Jag är vd också för Gee Finance, men vi har flera andra ägare och det är inte meningen att jag skall sitta som vd där utan när den verksamheten har en färdig produkt så skall den stå på egna ben. Då har vi inte längre ett intentionsavtal utan vanligt avtal med Gigger”, säger Claes Persson.

Gigger-chefen uppger vidare att det finns totalt 14 andra ägare i Gee Finance. Bolaget arbetar med att ta fram sin produkt som alltså kommer att lösa många finansfrågor för personer som arbetar som giggare. Det kan handla om allt från kort till checkräkningskrediter.

“Vi bygger inte en helt egen fintechlösning, utan kommer att samarbeta med flera olika aktörer inom finanssektorn. Det gör också att vi tex inte ger ut egna kort, utan vi har partners. Det behövs inget tillstånd för den här verksamheten”, säger Claes Persson.

Gigger kommer genom avtalet med Gee Finance att stärka sin position hos sina giggare.

“Gigger har gjort en undersökning med Mastercard kring de här frågorna. Inte mindre än 51 procent av alla giggare skulle byta plattform om de fick en finansiell lösning. Det finns inte idag vad vi vet. Det kommer vi att skapa till stor nytta för alla som verkar i giggerekonomin”, uppger Claes Persson.

Hur kommer Gigger att tjäna pengar på det?

“Gigger kommer att få en kickback på lösningen. Det innebär att man tjänar pengar direkt på det här samarbetet, men det som vi tycker är viktigast är att man stärker plattformen och får mer lojala användare. Sedan är det klart att även intjäningen går upp”, uppger Claes Persson.

Read more about Gigger Group AB (publ)