Published: 10/5/2021 7:31:27 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about DanCann Pharma A/S: Dancann Pharma förvärvar CannGross och avser genomföra riktad nyemission

Cannabisbolaget Dancann Pharma har ingått avtal om att förvärva CannGross, som säljer medicinsk cannabis genom Danmarks pilotprogram. Det framgår av ett pressmeddelande.

Genom förvärvet erhåller Dancann Pharma alla nödvändiga licenser för att importera och distribuera medicinsk cannabis. Dancann förvärvar tre produkter som är tillåtna på listan över danska medicinska cannabisprodukter som får säljas och ingår i landets pilotprogram.

Utöver licenserna för import och distribution av medicinsk cannabis har CanGross en pågående ansökan hos den danska läkemedelsmyndigheten för ett godkännande av ett extrakt av cannabis i en oljelösning.

Förvärvet betalas genom 7 miljoner danska kronor som ges ut helt i Danncann Pharma aktier, till ett pris på 3,67 danska konor per aktie, samt 6 miljoner danska kronor som betalas kontant vid sammanlagt två tillfällen. Aktierna som erlagts till CanGross har en lockup-period på 1 år.

CanGross väntas omsätta 4,5 miljoner danska kronor i den danska marknaden under 2021 och bolagets årliga tillväxttakt sedan det grundades 2017/2018 har varit på cirka 55 procent.

I samband med förvärvet har Dancann Pharma meddelat sin avsikt av att genomföra en riktad emission av units till aktieägare i Sverige och Danmark. En book building-process har inletts med Corpura Fondkommission som rådgivare.

Read more about DanCann Pharma A/S