Published: 5/5/2022 8:21:29 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about WntResearch AB: Wntresearch redovisar som planerat ingen omsättning - upprepar mål kring studie

Forskningsbolaget Wntresearch redovisar som planerat ingen omsättning under första kvartalet. Rörelseförlusten ökade något.

Rörelseresultatet blev -8,5 miljoner kronor (-5,3). Resultatet efter skatt blev -8,5 miljoner kronor (-5,3). Resultat per aktie hamnade på -0,06 kronor (-0,09).

Wntresearch har sett ett resultat av sina insatser för att få upp rekryteringen till NeoFoxstudien. Fokus under det första kvartalet har varit att fortsätta rekryteringen till studien.

"Effekten av Covid-pandemin har fortsatt att påverka patientflödet i i både Spanien och Ungern. Detta beror framför allt på att patienterna har för avancerad sjukdom på grund av att de undvikit sjukvårdskontakt under pandemin. Dessutom, i Ungern, beror det också på strukturella förändringar vid behandling av coloncancer i sjukvården. De aktiviteter och åtgärder som har satts in för att stimulera rekryteringen har dock gett ett något mer stabilt patientflöde, speciellt i Spanien där vi också startat upp nya centra. Under första kvartalet rekryterades ytterligare 12 patienter vilket till 31 mars ger totalt 112 randomiserade patienter", skriver bolaget.

Wntresearch upprepar sin målsättning om att i december ha tillräcklig data för att kunna göra en interimanalys av studien, skriver tillförordnade vd:n Gudrun Anstrén.

"De aktiviteter som Anders Rabbe initierat med avseende på den vetenskapliga plattformen, kliniska planer samt marknadsundersökningar för att skapa bättre förutsättningar för partnersamarbete fortsätter. Med Pernilla ombord kommer dessa kontakter att utvecklas och arbetet att intensifieras", uppger hon vidare.

Pernilla Sandwall är utsedd till ny vd och tillträdde i slutet av april.


Wntresearch, Mkr Q1-2022 Q1-2021
Nettoomsättning 0 0,0
Rörelseresultat -8,5 -5,3
Nettoresultat -8,5 -5,3
Resultat per aktie, kronor -0,06 -0,09

Read more about WntResearch AB