Published: 11/16/2022 8:26:22 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Beowulf Mining PLC: Beowulf Mining siktar fortsatt på att få igång järnmalmsgruvan 2026

Prospekteringsbolaget Beowulf Mining har arbetat vidare med sin miljötillståndsansökan rörande Kallak Norra som väntas lämnas in under det fjärde kvartalet nästa år.

Vidare har bolaget inlett samråd med rennäringen och informationsmöten med allmänheten planeras. Sedan i juni är Ulla Sandborgh vd för dotterbolaget Jokkmokk Iron.

"Vi ser att vi tack vare den omfattande och detaljerade ansökningsprocessen för exploateringskoncessionen har mycket material som kan användas i miljötillståndsansökan, som vi nu kompletterar med ytterligare studier och analyser i området, vilka genomförs av konsulter som har arbetat med Kallak-projektet under många år och har stor kunskap och erfarenhet. Vi ser att det finns en solid grund för oss att skapa en plan för hållbar gruvdrift, som omfattar gruvans livscykel, från början till slut med restaurering och återställande", uppger hon i en kommentar.

Beowulf Mining upprepar också att man siktar på att ha en gruva i produktion 2026.

Beowulf Mining fick i mars tummen upp för sin ansökan om bearbetningskoncession för järnmalmsfyndigheten Kallak Norra. Ansökan hade då i flera år legat på regeringens bord.

Read more about Beowulf Mining PLC