Published: 8/25/2021 2:56:31 PM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about CS MEDICA A/S: CS MEDICA MÅSTE UTNYTTJA SITT FÖRSPRÅNG PÅ MARKNADEN - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Danska CS Medica utvecklar medicinska och kosmetiska produkter baserade på cannabidoider. Med en redan godkänd produkt har bolaget ett försprång på marknaden, men nu gäller det att utnyttja det försprånget.

Det säger bolagets vd Lone Henriksen i en tv-intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

https://youtu.be/lsqdoaYPdhA
image

Foto: Nyhetsbyrån Direkts reporter Adam Wahlfeldt intervjuar CS Medicas vd Lone Henriksen.

Bolaget grundades 2011 och har i dag nio anställda. Portföljen består av två produktlinjer – en med kosmetik som väntas lanseras under slutet av 2022 och en med medicinska produkter som finns på marknaden i nuläget. Enligt Lone Henriksen finns det såvitt hon vet inga andra konkurrenter som har en cbd-produkt godkänd som medicinsk produkt. Regelverket för medicinsk klassning skärptes tidigare i år men eftersom bolaget redan har en godkänd produkt ger det ett försprång på 2-3 år mot eventuella konkurrenter, anser hon.

För det innevarande året räknar bolaget med att nå en omsättning på 7 miljoner danska kronor och inom tre år ska den siffran vara 150 miljoner kronor.

Vad är det viktigaste som måste ske för att ni ska nå målet?

"Vi måste använda det här fönstret som vi har där vi är ensamma på marknaden. Det betyder att vi måste ha en snabb utrullning i Europa och USA. Det ska ske genom vår plattform för produktinformation och genom att dela kunskapen med allmänheten för att utbilda dem på det här området."

Vilka ser du som de största riskerna?

"Det finns två stora risker som vi ser det. Dels är det covid-19. En total nedstängning där våra partners inte har kunder i sin ände betyder att de kommer att vara motvilliga att ta in nya produktlinjer. Men med vaccinutrullningen ser vi det som att sannolikheten för en total nedstängning inte är så hög. Sedan finns så klart efterfrågan, pris och konkurrens. Med ökad efterfrågan på cbd-produkter kommer det att komma fler aktörer till marknaden och det kan pressa upp råvarupriserna. Men eftersom vi är först och kommer att ha två till tre år ensamma på marknaden ser vi att vi har en bra position", säger Lone Henriksen.

Inför noteringen gör CS Medica en nyemission av units på 33 miljoner danska kronor. Teckningskursen på motsvarande 7:70 danska kronor per aktie värderar bolaget till 61,5 miljoner danska kronor före kapitaltillskottet.

Bolaget hade inför erbjudandets lansering erhållit teckningsförbindelser för motsvarande 60 procent av erbjudandet.

Sedermera Fondkommission är rådgivare åt CS Medica i samband med noteringen.

Teckningsperioden pågår från 18 augusti till den 1 september. Första beräknade handelsdag på Spotlight är den 14 september.


Read more about CS MEDICA A/S