Published: 9/14/2021 8:56:00 AM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about Follicum AB: PAUSAR ALLA PROJEKT, BEDÖMER SVÅRT HITTA FINANSIERING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bioteknikbolaget Follicum meddelar att bolaget pausar samtliga utvecklingsprojekt då styrelsen bedömer att det i dagsläget har svårt att hitta finansiering.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Efter vårens negativa resultat från fas 2-studien av FOL-005 vid behandling av håravfall beslutade styrelsen att utvärdera bolagets affärsstrategi och långsiktiga mål.

Styrelsen har kommit fram till att det är svårt att attrahera finansiering för vidare drift av FOL-005-projektet och ej heller av övriga projekt med hänsyn tagen till status i projekten, bolagets värdering och brist på egna adekvata personella resurser. Vidare är det styrelsens bedömning att möjligheten är liten att i närtid träffa någon form av avtal angående projekten med en industriell part.

"För att ta tillvara de värden som finns i projekten överväger nu styrelsen olika strukturella möjligheter för bolaget såsom samgåenden, förvärv eller försäljning av bolaget. Bolaget har i dagsläget rörelsekapital för den tid som krävs för att finna en lämplig lösning", heter det.

Styrelsen avser att fortlöpande komma med information kring statusen i bolaget.



                    
                

Read more about Follicum AB