Press release from Companies

Published: 2018-10-12 10:44:58

Fastout Int. AB: FastOut gör VR-tourer i Facebooks Oculus Go med Fastighetsbyrån

VR- och drönarbolaget FastOuts tar nästa viktiga steg i utvecklingen för VR-upplevelser, med hjälp av Facebooks nya storsatsning Oculus Go. Tillsammans med bostadsmäklaren Fastighetsbyrån Utland anpassas tourerna för de nya VR-glasögonen som tros bidra till ett stort genombrott för VR för konsumenter.

Fastighetsbyrån är Sveriges största bostadsmäklarkedja och sedan tidigare mångårig kund till FastOut. Nu fördjupas samarbetet med Fastighetsbyrån Utland med en tjänst för Oculus Go. Facebookägda Oculus lansering av de nyskapande VR-glasögonen, som erbjuder en helt ny och förbättrad upplevelse, är tänkta att bli en del av VR-genombrottet på konsumentmarknaden. Det har gett Oculus stor uppmärksamhet i media. https://www.bloomberg.com/news/videos/2018-03-22/the-oculus-go-vr-headset-video

För FastOut, med en mycket stor databas med VR-anpassade drönarvyer, är Oculus utökade satsning mycket välkommen. Och samarbetet med Fastighetsbyrån Utland väntas ge fler möjligheter på marknaden.

“Det här är ett viktigt samarbete som tar FastOut till nästa nivå för VR-upplevelser. Fastighetsbyrån har en stor vilja att ligga i framkant även med ny teknik för sina kunder. Vi tror också att det här gör att fler branscher får upp ögonen för VR som effektiv tjänst och tekniskt verktyg. Vi ser redan intresse från till exempel turism, konferens och byggbranschen”, säger Håkan Lindgren, VD för FastOut.

Samarbetet innebär att Fastighetsbyråns mäklarkontor i Spanien och Portugal får exklusivitet mot den svenska marknaden i 12 månader. Samtidigt rullar Fastighetsbyrån ut produkten till fler än 90 procent av de utländska mäklarkontoren. Redan idag använder samtliga av Fastighetsbyråns utlandskontor FastOuts VR-tjänst. Den nya tjänsten och prismodellen hanteras som ett tillägg till befintligt avtal för kunden.

För mer information, vänligen kontakta:

ir@fastout.com

Om FastOut AB

Drönarbolaget FastOut har som ambition att mappa upp världen med 360° interaktiva drönarvyer och bli världens största IT-plattform som kopplar samman lokala professionella drönarpiloter med kunder. Via den globala självbetjäningsplattformen kan kunder enkelt beställa drönaruppdrag och få tillgång till databasen med 360° drönarvyer som kan skräddarsys efter behov. Den unika IT-plattformen gör det möjligt att bygga effektiva och nyskapande tjänster inom Virtual Reality, digital kommunikation och marknadsföring.

Mer information om bolaget finns på ?www.fastout.com



Läs mer hos Cision
Read more about Fastout Int. AB