Press release from Companies

Published: 2018-11-23 13:08:57

EcoRub AB: Drift av pelletsutrustning påbörjad

Den kinesiska teknikern har godkännt  maskininstallationen.

EcoRub har köpt produktionsutrustning och laboratorieutrustning från Kina för att utveckla och tillverka pellets för formsprutning av råvara till plastindustri - hybridmaterialet TPRR ®  (TermoPlastic Recycled Rubber). Utrustningen är troligtvis den första som finns i väldsskala som kan tillverka pellets av ett blandmaterial av återvunnen plast, gummipulver från bildäck och trämjöl eller annan cellulosa. Vi känner inte till någon kollega i denna bransch.

Efter tre dagar var slutmonteringen ordnad - vi saknade ritningar och instruktioner på hur det var tänkt för några detaljer. Den kinesiska leverantören av utrustning har inte fått någon information om vilken typ av material vi vill processa utan bara en kravlista på utformningen av utrustningen.

På en eftermiddag hade vi fått tillverkningsprocessen att fungera. Vi valde att testa ett riktigt besvärligt material och det gick som planerat. Maskinutrustningen måste ställas om för varje typ av material som vi ska producera och utrustningen är flexibel nog för att klara detta.

Till veckan börjar vi med de första leveranserna till kunder.


Åke Paulsson
Vd

ake.paulsson@ecorub.se 
070 66 34 174


EcoRub AB (publ):
EcoRub är ett miljöteknikföretag. Bolaget har ett hybridmaterial TPRR - ThermoPlastic  Recycled Rubber- som är  patenterad.  Bolaget  blandar termoplaster, gummipulver  och ibland organiska fibrer som trämjöl, rörflen, mm för att skapa ett nytt material – ekologiskt gummi - med unika materialegenskaper. Egenskaperna är bland annat utmärkt åldringsbeständighet, slagtålighet och att materialet lätt kan återvinnas. Materialet är avsett för formsprutning i den typ av formsprutningsmaskiner som används inom plastindustrin. Materialet finns även i form av gummiduk, mattor och skivor.

Läs mer hos Cision
Read more about EcoRub AB