Press release from Companies

Published: 2018-12-20 08:45:00

Camanio Care AB: Digitala terapidjur en succé

Camanio Cares försäljning av digitala terapidjur har överträffat förväntningarna. De 100 katter och hundar som planerats att säljas före årsskiftet har redan tagit slut. Nu får nya beställas in för att Camanio ska kunna leverera till alla som redan lagt beställningar. Värdet av beställningarna exklusive moms uppgår till cirka 500 000 kronor till och med idag.

– Vi har trott på de digitala terapidjuren redan från början, men vi hade inte räknat med det här stora intresset för dem. Vår uppskattning visade sig vara i underkant. Det gör att vissa leveranser kommer att bli försenade, men det är såklart otroligt roligt att de har tagits emot så positivt av vård och omsorg. Extra glädjande är att så många beställningar kommer in via vår webbshop, säger Linda Björk, försäljningschef på Camanio Care.

De digitala terapidjuren finns i tre varianter. Katterna går att få i två färger, medan hunden finns i ett utförande. Av dessa är den röda katten den mest populära. Försäljningen är spridd till kommuner över hela landet och till viss del drivs den av de medel staten avsatt för satsningar på vård- och omsorgsteknik. Först ut att beställa terapidjuren var Hörby kommun. Flest har Linköping och Vimmerby köpt, med 12 digitala terapidjur vardera.

– Användningen av djur i vård och omsorg har bevisad effekt och när det inte är praktiskt möjligt att ha riktiga djur så skapar digitala terapidjur glädje och trygghet. De bidrar till ökat välbefinnande för bland annat personer med demens. Det är en investering som till låg kostnad ger positiv effekt för brukarna, säger Linda Björk. 

Fakta om de digitala terapidjuren

Digitala terapidjur finns att få som katt eller hund. De har alla en verklighetstrogen päls och sensorer som reagerar på beröring och rörelse. De kan röra på huvudena och vrida kroppen. Katterna har tekniken Vibrapurr som ger en verklighetstrogen upplevelse av att terapidjuret spinner. Hundarna har tekniken Barkback som reagerar på röster och svarar genom att skälla, samt verklighetstrogna hjärtslag. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Catharina Borgenstierna, vd
Telefon: 0733-93 00 07
E-post: catharina.borgenstierna@camanio.com

Om Camanio Care

Camanio Care är ett välfärdsteknikbolag som utvecklar innovativa lösningar för god omsorg i hemmet med individen i fokus. Bolaget erbjuder digitala tjänsteplattformar för en digital omsorg, robotik, hjälpmedel och gamification med produkter såsom VITAL, BikeAround™, Bestic® och Giraff™. Genom tre fokusområden; aktivering, måltid och digital omsorg, önskar Camanio Care stödja människors grundläggande behov och öka tillgängligheten och kvaliteten inom vård och omsorg. Camanio Care AB har idag sitt huvudkontor i Stockholm, ett dotterbolag i USA, Camanio Care Inc., samt distributörer i Asien, Mellanöstern, Hongkong, Australien och i ett 10-tal europeiska länder.

Prenumerera på pressmeddelanden och/eller läs mer om bolaget på: www.camanio.com

Denna information är sådan information som Camanio Care AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 20 december 2018.



Läs mer hos Cision
Read more about Camanio Care AB