Press release from Companies

Published: 2019-01-21 09:04:00

IDL Biotech AB: IDL Biotech satsar på nya territorier

IDL Biotech har signerat två konsultavtal med avsikt att få tillgång till nya marknader samt på sikt samarbeta med hälsoorganisationer.

Ett av de nyckelområden som står i fokus för bolaget efter höstens nyemission är satsningen på att utöka befintliga marknader samt introducera bolagets produkter på nya marknader. Som ett led i detta arbete har bolaget anlitat en konsult baserad i Buenos Aires för att utföra en omfattande marknadsplanering av den Latinamerikanska marknaden, som är ett nytt territorium för bolaget. Arbetet inkluderar samtliga av bolagets diagnostiska tester för sjukvården, både inom onkologi och bakteriologi.  

Ytterligare en viktig del i detta arbete är att kartlägga och sätta upp en strategisk plan för att samarbeta med hälsoorganisationer. För arbetet har bolaget anlitat en välmeriterad amerikansk konsult med lång erfarenhet av arbete med de största hälsoorganisationerna, såsom Bill & Melinda Gates Foundation, Clinton Health Access Initiative samt WHO.

”Som en satsning på att ta oss in på nya territorier är det viktigt att öka marknadskännedomen för att ta långsiktiga beslut. Det är viktigt att öka varumärkeskännedom och utveckla långsiktiga partnerskap med våra distributörer i de områden vi väljer att rikta oss till. Vi utvecklar ett mer systematiskt tillvägagångssätt så att vi kan ge våra partners stöd till bland annat nationella workshops och kliniska studier för bolagets samtliga produkter. Utöver detta hoppas vi att arbetet tillsammans med hälsoorganisationer ska kunna bidra till att vår produkt TUBEX® TF kan vara en del i kampen om att bekämpa antibiotikaresistens”, säger Martyn Eales, Senior Vice President Global Sales.

För ytterligare information kontakta:

 

IDL Biotech AB (publ)

Charlotte Berg, CEO

+46 8 799 67 50

IDL Biotech AB (publ) är ett publikt svenskt bioteknikbolag, specialiserat på in vitro diagnostik inom onkologi och bakteriologi. Bolaget utvecklar, producerar och marknadsför unika och kostnadseffektiva produkter för medicinskt angelägna indikationer. Inom onkologi har IDL Biotech ett flertal tumörmarkörer för några av de vanligaste förekommande cancerformerna, såsom lung-, bröst-, tarm-, äggstocks-, prostata- och blåscancer. Inom området bakteriologi har IDL Biotech TUBEX® TF, ett bakteriologiskt snabbtest för enkel och säker diagnos av tyfoidfeber, den allvarligaste formen av salmonella. IDL Biotech AB (publ) har ett etablerat internationellt distributörsnätverk. Bolagets aktier (IDL) är noterade på Spotlight Stock Market.

Denna information är sådan information som IDL Biotech AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 21 januari 2019. 



IDL Biotech AB (publ) är ett publikt svenskt bioteknikbolag, specialiserat på in vitro diagnostik inom onkologi och bakteriologi. Bolaget utvecklar, producerar och marknadsför unika och kostnadseffektiva produkter för medicinskt angelägna indikationer. IDL Biotech AB (publ) har ett etablerat internationellt distributörsnätverk. Bolagets aktier (IDL B) är noterade på Spotlight Stock Market. 

Läs mer hos Cision
Read more about IDL Biotech AB