Press release from Companies

Published: 2019-02-12 11:00:57

Miris Holding AB: Ökad efterfrågan av Miris Human Milk Analyzer™ i USA

Efter att mjölkanalysbolaget Miris mottagit godkännandet av amerikanska Food and Drug Administration (FDA) att tillåta marknadsföring och försäljning av sitt instrument Miris Human Milk Analyzer™ (HMA) i december, har läkare i USA för första gången fått tillgång till en enkel och snabb test som kan analysera näringsinnehållet i bröstmjölk. Miris HMA™ har utvecklats sedan 2006 och är sedan tidigare registrerad som ett medicintekniskt instrument i både Europa och Japan och nu även i USA.

Intresset för att optimera nutrition för prematura barn ökar i USA och FDA godkännandet har redan visat sig ge effekt. Flera neonatala intensivvårdsenheter i USA har kontaktat Miris och visat stort intresse för Miris HMA™.

”Det är otroligt glädjande att se den stora mängden i offertförfrågningar som nu ständigt inkommer från amerikanska neonatalavdelningar efter att vi meddelade FDAs godkännande av Miris HMA™ i slutet av december i fjol”, säger Camilla Myhre Sandberg, CEO Miris. “Det är det första instrumentet som är godkänt som ett diagnostiskt medicintekniskt instrument för analys av human mjölk i USA ”. För närvarande har vi skickat ut mer än 50 offerter till potentiella kunder vid neonatala intensivvårdsenheter i USA. Även om det inte finns konkreta order än är detta en tydlig indikation på ett enormt intresse. Jämförelsevis sålde vi totalt 60 Miris HMA™ 2018”.

Miris hjälper neonatala intensivvårdsenheter och forskningsinstitutioner
Miris Human Milk Analyzer™ använder infraröd spektroskopi för att analysera prov av human mjölk och ger en kvantitativ mätning av fett, protein och total mängd av kolhydrat samt beräkningar av totala mängden av fasta ämnen och energiinnehåll i mjölken. Data som granskats av FDA visade att Miris Human Milk Analyzer är effektiv och reproducerbar vid bestämning av nivåer av protein, fett och kolhydrater i mjölken. Detta är ett diagnostiskt analysinstrument avsedd att användas av utbildad vårdpersonal vid kliniska laboratorier.

“För första gången har doktorer tillgång till ett test att hjälpa till att analysera makronutrienterna i bröstmjölk” säger Courtney Lias, Ph.D., Direktör för Division of Chemistry and Toxicology Devices, FDA’s Center for Devices and Radiological Health. “Tack vare det här testet har vi bättre möjlighet att hjälpa både föräldrar och vårdgivare, främst på neonatalavdelningar, genom att bedöma näringsbehov och anpassa näringen för de barn som inte växer som förväntat,” avslutar Courtney Lias.


För ytterligare information kontakta:
Camilla Myhre Sandberg, VD Miris Holding AB
Cell phone: +46 18-14 69 07
E-mail: camilla.sandberg@mirissolutions.com


Om Miris
Miris är ett globalt företag som tillverkar och säljer utrustning och förbrukningsartiklar för analys av mjölk. Företaget fokuserar med sina produkter på analys av humanmjölk. Försäljning sker i första hand till neonatalavdelningar, mjölkbanker och forskningsinstitutioner i hela värden. Vår vision är att alla nyfödda barn skall ha samma tillgång till sjukvård för att säkerställa bästa möjliga start i livet. Vår mission är att bidra till ökad global neonatal hälsa genom att tillhandahålla individuell nutrition baserad på humanmjölk. Miris Holding AB är noterat på Spotlight Stock Market. 

Denna information är sådan information som Miris är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 12 februari,-2019.

Läs mer hos Cision
Read more about Miris Holding AB