Press release from Companies

Published: 2019-03-21 15:50:48

iApotek Int AB: Månadsrapport februari 2019

Stockholm 2019-03-21

Under februari månad 2019 uppgick omsättningen för koncernen till 3 MSEK jämfört med 0,1 MSEK under februari 2018.

Februari brukar generellt klassas som en av årets tyngre försäljningsmånader. Trots detta går det att skönja en fortsatt god tillväxt i koncernen. En del av ökningen hittar vi på en ökad försäljning av receptbelagda läkemedel i den fysiska apoteksverksamheten. Även e-handeln har taktat på bra och både Eprix och PharmArt kan för ännu en månad visa upp positiva rörelseresultat.

Under den gångna månaden har stort fokus riktats mot möjligheterna att på att undersöka nya och bättre inköpskanaler samt ytterligare bredda sortimentet där det finns lönsamhetspotential. Rätt prisbild på inköp och rätt bas i grundsortimentet är en viktig del för att skapa en bra plattform för fortsatt tillväxt.

Rättelse:

Anmälan till årsstämman i iApotek Int AB görs på ir@iapotek.se, tidigare kommunicerat ir@iapotek.com.

//


För mer information, kontakta bolaget på:

ir(at)iapotek.se

www.iapotek.se


Denna information är sådan information som iApotek Int AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 21 mars 2019.



iApotek

iApotek bedriver detaljhandel med receptfria läkemedel, nikotinläkemedel och tillhörande kringprodukter, samt kosmetik till marknadsmässiga priser. iApotek har tillstånd från läkemedelsverket att bedriva försäljning av receptfria läkemedel på internet. Försäljningen sker genom bolagets e-handelsplattform www.iapotek.se och www.apotek365.se, på så sätt kan produkter enkelt och snabbt beställas direkt till dörren. iApotek bedriver också försäljning av receptbelagda- och receptfria läkemedel genom sitt dotterbolag PharmArt AB som har fullständiga tillstånd från Läkemedelsverket.

Läs mer hos Cision
Read more about iApotek Int AB