Press release from Companies

Published: 2019-09-16 15:44:09

ESEN eSports AB: ESEN eSports AB ingår LOI med e-handelsbolag

ESEN eSports AB ingår avsiktsförklaring (LOI) om förvärv. Målbolaget har till föremål att bedriva handel via internet med ett brett sortiment av produkter. Bolaget är idag verksamma inom hemelektroniska produkter och råvaruhandel mot privatpersoner. Bolaget köper och säljer produkter genom sina varumärken och plattformar samt fysiskt i butik. Bolaget omsätter ca 20 MSEK på årsbasis med positivt rörelseresultat EBITDA.

Köpeskillingen uppgår till 16 MSEK, varav ca 5,4 MSEK betalas med nyemitterade aktier i ESEN eSports AB på en kurs om 0,85 kr per aktie och ca 10,6 MSEK på revers.

Joakim Stenberg, VD ESEN eSports kommenterar:

Genom vår expertis ser jag goda möjligheter att tillsammans med målbolaget utveckla deras befintliga plattformar för att öka synlighet och tillväxt ytterligare. Målbolaget håller i dagsläget också på att utveckla nya varumärken inom detaljhandel vilket kommer bli spännande att medverka i. Utöver det medför förvärvet kostnadssynergier och positiva kassaflöden till koncernen.


Kontakt

Joakim Stenberg, vd ESEN eSports

+46 70 772 87 72

joakim@esenstudio.com


Om ESEN eSports
ESEN eSports är ett av Sveriges största esportbolag med en komplett infrastruktur för esport vilket innefattar egen esportarena, eventlokal, turneringsplattform, studio och tv-produktion med över 250 sändningar i ryggen. ESEN eSports är experter på liveproduktion och står bakom Nordens största esportturnering "King of Nordic" under eget varumärke, men tar även på sig externa produktionsuppdrag för arrangörer och spelutvecklare. ESEN eSports är noterade på Spotlight Stock Market och har sina lokaler i Bromma, Stockholm.

Denna information är sådan information som Esen eSports är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning.Information lämnades, genom styrelsens försorg, för offentliggörande den 16 september 2019.

Läs mer hos Cision
Read more about ESEN eSports AB