Press release from Companies

Published: 2019-09-20 08:10:24

Beyond Frames Entertainment AB: Cortopia lanserar WANDS på Oculus Quest

Beyond Frames Entertainment AB:s helägda spelstudio Cortopia har under kvällen på torsdagen lanserat WANDS på Facebookägda Oculus nya VR-plattform ”Oculus Quest”. WANDS har, som tidigare kommunicerats, varit ett av de globalt mest sålda VR-spelen på Oculus tidigare plattform "Oculus Go". Oculus Quest är nästa generations sladdlösa VR-headset där spelaren även kan röra sig fritt i rummet och använda båda händerna till interaktion i spelet.

Inför denna lansering har Cortopia lanserat ny funktionalitet i WANDS. Förutom den befintliga multiplayerfunktionaliteten där användare spelar mot varandra kan spelaren nu även tävla mot datorn. Detta har varit den mest efterfrågade utvecklingen av spelet som WANDS-communityt har önskat och har mottagits väl i mjuklanseringen på andra plattformar.

"Oculus är en av våra viktigaste samarbetspartners och vi är glada att WANDS blivit utvalt av Oculus till deras nya VR-headset Oculus Quest där endast omkring 100 spel i alla generar tillsammans fått möjlighet att komma in hittills. Vår bedömning är att Oculus Quest är startskottet som kan sprida VR till bredare konsumentgrupper men också samtidigt har tillräckligt bra hårdvara för att möjliggöra spel med en prissättning mer likt traditionella spelkonsoller och datorspel. " säger Mikael Söderström, tf VD för Beyond Frames Entertainment AB (publ)

Oculus är helägt av Facebook och världsledande inom utveckling av hårdvara för Virtual Reality (VR).

Mer information om spelet WANDS finns på hemsidan: https://www.wandsgame.com/


ir@beyondframes.com
+46 (0)79 100 22 90


Beyond Frames Entertainment är ett bolag verksamt inom dataspelsindustrin. Bolagets målsättning är att attrahera kompetenta spelutvecklare med en gemensam vision: att skapa intressanta och roliga spelupplevelser av hög kvalitet baserat på teknologi inom VR och AR.

Beyond Frames strategi är att samla oberoende spelstudios under samma paraply. Avsikten är att detta ska ske dels genom förvärv av spelstudios, vilka bevisat att de kan utveckla och marknadslansera spel med stor spelglädje, dels  genom organisk tillväxt.

Läs mer hos Cision
Read more about Beyond Frames Entertainment AB