Press release from Companies

Published: 2019-09-20 11:31:56

SelectImmune Pharma AB (publ): Nya behandlingskoncept presenteras för ledande opinionsbildare vid internationellt symposium och disputation

Väsentliga delar av den forskning som utgör basen för SelectImmune Pharmas verksamhet ingår i Inès Ambites doktorsavhandling som försvaras under disputationen den 24 september 2019. Inbjudna internationellt ledande forskare deltar i disputationen och i ett vetenskapligt symposium inom ämnesområdet, vid Lunds Universitet den 23 september. Symposiet är öppet för allmänheten.

De vetenskapliga arbetena i avhandlingen

- Visar att ’’snälla’’ bakterier påverkar vävnaderna i kroppen på ett positivt sätt och bereder marken för fredlig samexistens mellan bakteriefloran och värden.

- Identifierar bakteriemolekyler, som ansvarar för denna effekt och kan utvecklas till läkemedel.

- Definierar molekylära mekanismer som styr det överdrivna infektionssvaret hos de mest sjuka patienterna och terapeutiska verktyg för att behandla dem.

- Analyserar skillnader mellan ’’snälla’’ och ’’farliga’’ bakterier och vad som krävs för att en bakterie ska orsaka sjukdom.

Avhandlingen kommer att försvaras under disputationsakten, den 24 september. Fakultetsopponent är Professor Arturo Zychlinsky, chef för Max Planck Institutet för infektionsbiologi i Berlin.

Symposiet hålls den 23 september 2019 med start kl 14.00 i Segerfalkssalen på Lunds universitet och är öppet för allmänheten. Inbjudna föredragshållare under symposiet den 23 september är förutom Professor Zychlinsky också Dr. Molly Ingersoll från Pasteur Institutet i Paris, Professor Thomas Miethke, Universitetet i Heidelberg och Professor Ulrich Dobrindt från Universitetet i Muenster. Dessutom medverkar experter från Lund.

För mer information, kontakta:

Catharina Svanborg

Styrelseordförande SelectImmune Pharma AB

Tel: +46-709 42 65 49

E-post: Catharina.Svanborg@med.lu.se



SelectImmune Pharma är ett läkemedelsbolag vars aktier är noterade på Spotlight Stock Market. Bolagets mål är att driva utvecklingen av nya infektionsterapier, som genom stimulans av immunsystemet kan erbjuda alternativ till antibiotika.

Läs mer hos Cision
Read more about SelectImmune Pharma AB (publ)