Press release from Companies

Published: 2019-10-03 13:26:01

Beyond Frames Entertainment AB: Odd Raven har lanserat "Carly and the Reaperman" på PlayStation VR

Beyond Frames Entertainment AB:s 38%-ägda spelstudio Odd Raven Studios AB har lanserat spelet Carly and the Reaperman på Sony PlayStation VR (PSVR). Spelet har tidigare lanserats på Oculus Rift, HTC Vive och Windows Mixed Reality och har, som tidigare kommunicerats, vunnit ”People´s choice award” på Indiecade i Paris 2018. Indiecade är en internationell festival för dataspel från ”Indiestudios” och brukar beskrivas som “spelindustrins Sundance”.

”Vi är väldigt glada över att få ut Carly and the Reapmeran till PlayStation VR. Spelet är först och främst byggt för att en spelare i VR ska samarbeta med en spelare med vanlig handkontroll och eftersom beteendet att spela flera personer tillsammans redan är väldigt etablerat på PlayStation så blir det en väldig naturlig plattform för oss att söka oss till”, säger Johan Högfeldt, VD på Odd Raven Studios AB.

”Sony har i början av året kommunicerat att de sålt över 4,2 miljoner VR-headset till PlayStation. Tillsammans med Oculus Quest ser vi PSVR som en naturlig och viktig volymplattform. Det är därmed mycket glädjande att Odd Ravens spel blivit godkänt för publicering på PSVR" säger Mikael Söderström, tf VD för Beyond Frames Entertainment AB (publ).

Mer information om spelet Carly and the Reaperman finns här: https://www.playstation.com/en-us/games/carly-and-the-reaperman-escape-from-the-underworld-ps4/

ir@beyondframes.com
+46 (0)79 100 22 90

Beyond Frames Entertainment är ett bolag verksamt inom dataspelsindustrin. Bolagets målsättning är att attrahera kompetenta spelutvecklare med en gemensam vision: att skapa intressanta och roliga spelupplevelser av hög kvalitet baserat på teknologi inom VR och AR.

Beyond Frames strategi är att samla oberoende spelstudios under samma paraply. Avsikten är att detta ska ske dels genom förvärv av spelstudios, vilka bevisat att de kan utveckla och marknadslansera spel med stor spelglädje, dels  genom organisk tillväxt.

Läs mer hos Cision
Read more about Beyond Frames Entertainment AB